Let us Boost your Rice dish !
Since 1920

 
 
     
     

    Get the Flash Player to see this rotator.
    Rijstbloem en gries zijn een ideaal ingrediënt voor tal van industrieën en worden in verscheidene toepassingen gebruikt.

    • Zoute snacks chips, koekjes
    • Verdikkingsmiddel/sausbinders
    • Rijstnoedels (mie)
    • Coatings gefrituurde producten
    • Glutenvrije voeding
    • Soepen, puddings, bakkerij producten
    • Dierenvoeding
    • Ontbijtgranen


    Bloem & Gries


    Breukrijst wordt in onze gespecialiseerde bloemmolen gemalen tot diverse soorten rijstbloem en gries.
    Door de unieke eigenschappen van de verschillende soorten bloem en gries zijn ze in tal van industrieën voor verschillende toepassingen een ideaal ingrediënt.

    Bij Boost Nutrition CV hebben we verschillende standaard types bloem elk met hun specifieke eigenschappen:

    • Standaard 1 bloem:
      • Ideaal als verdikkingsmiddel voor soep, sauzen, vleespatés
      • Geeft sauzen een smakelijk, minder glanzend uiterlijk.
    • Pregelbloem:
      • hoge wateropname, lagere viscositeit voor dunner deeg, perfect voor producten met een grotere knapperigheid
    • Volgraanbloem:
      • hoge vezelgehalte
    • Low moisture bloem:
      • bloem met lager vochtgehalte (9%), betere houdbaarheid

    Op vraag van de klant kan vanzelfsprekend worden afgeweken op deze diverse standaard types.

    Gries is grover van structuur dan rijstebloem en hierdoor is het een ideaal ingrediënt voor applicaties als rijstgriesmeelpudding, koeken, ontbijtgranen.


    Extra informatie


    Rijstbloem is milder, lichter en makkelijker te verteren dan tarwebloem en als niet-allergeen en glutenvrij product een fantastisch alternatief voor mensen met een glutenintolerantie.
    De mooie witte kleur en neutrale smaak maken het geschikt als ingrediënt voor vele toepassingen.Meer en meer producenten schakelen over naar rijstbloem.
    Chefs ontdekken de kwaliteit van rijstbloem en vervangen tarwebloem door rijstbloem in hun creaties.