Let us Boost your Rice dish !
Since 1920

 
   
 

Get the Flash Player to see this rotator.

Rijstkorrel


Productie


In de molen aan het Albertkanaal wordt cargo rijst geslepen tot witte rijst

  Paddy rijst met kaf                                                       Cargo rijst                                                              Witte rijst           


Na ontvangst van de cargo rijst starten we bij Boost Nutrition CV met de professionele behandeling en verwerking van iedere individuele rijstkorrel.

De diverse cargo rijstsoorten worden hier tot in de kleinste details gezuiverd door in verschillende stadia van het reiniging – en slijpproces gebruik te maken van magneten, zeven, ontsteners. Een ‘elektronisch oog’ controleert iedere rijstkorrel vanuit alle oogpunten op kleur. Indien er een afwijkende kleur wordt waargenomen, dan wordt deze korrel uitgeblazen.

Het slijpen van de rijst vindt plaats in verschillende stadia waar gebruikt wordt gemaakt van whiteners voor een agressieve slijping en polishers om blinkende gepolierde korrels te bekomen.

In iedere schakel van dit proces is voor het gevormde meel een afzuiging voorzien. Dit meel – rijstvoedermeel - wordt als veevoeder verkocht.

Door onze opgebouwde knowhow en de passie van de medewerkers wordt iedere schakel van het productieproces met veel zorg en kennis uitgevoerd. Tijdens dit proces wordt de cargo rijst geslepen tot witte rijst. De continue hoge kwaliteit wordt gegarandeerd door een strenge aankooppolitiek, knowhow van het product en productieproces, eigen controlesystemen en hoge kwaliteitsnormen die worden vastgelegd door erkende instanties.